Kemisk peeling

Kemisk Peeling Vi erbjuder olika peelbehandlingar för olika slags problem
En peelbehandling avlägsnar gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. De peelbehandlingar som Oscars Akademin erbjuder har betydligt större effekt än de som får säljas i affärer eller som erbjuds i de flesta skönhetssalonger. Därför får de endast hanteras under ansvar av klinikens sjukvårdutbildad personal.

Hur går behandlingen till?
Peelbehandlingen går snabbt och är helt odramatisk. Det flytande TCA ämnet appliceras på det aktuella området och får verka. En intensiv sveda känns under cirka 3-4 minuter, men den är övergående. Efter detta startar läkningsprocessen, då man fjällar av lager av gammal hud under 3-7 dagar.

Efter behandlingen är huden mycket känslig för solbestrålning.
Du ska inte exponera ansiktet för solljus överhuvudtaget innan flagorna fallit av. Därefter ska du skydda dig med hög solskyddsfaktor, gärna 30. När det behandlade området har läkt och du inte fjällar längre måste du använda en solskyddsfaktor varje dag under de första 6 månaderna. Gå inte ut i solen ens för bara 5 minuter utan solskydd.

Boka tid