Injektionsbehandlingar

Fillers

Restylane för läppförstoring, ansiktskonturering, rynkor och återfuktning av huden.

Restylane fillers Restylane är en gel bestående av hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker, och vatten. Restylane sprutas in i huden för behandling av rynkor, ärr, ansiktskonturering och läppförstoring och är en s k filler. Restylane är svenskt men används över hela världen och sedan 1996 har cirka tolv miljoner behandlingar gjorts. Fillern är säker och väldokumenterad och finns numera i sju olika varianter och med eller utan lokalbedövning.

Behandlingen med Restylane tar bara några minuter och man ser resultat omedelbart. Behandlingen är lite smärtsam men man kan få lokalbedövning innan och numera kan man även välja Restylane med lokalbedövning i. Efter behandlingen kan man se måttlig rodnad och svullnad och i sällsynta fall får man små blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna. Eftersom Restylane är en kroppsidentisk substans bryts den ned så småningom och behandlingen behöver göras om, ofta efter ungefär ett år vid rynkor, lite snabbare vid läppförstoring.

En viktig del av vårt utseende är läpparna och de flesta vill ha vackert formade läppar med lagom fyllighet och plut. Tunna läppar kan upplevas som snipiga. Med läppförstoring med Restylane är det både enkelt och säkert att få en mer sensuell mun. Kvinnor i alla åldrar kan förbättra sitt utseende genom att på ett naturligt sätt göra en läppförstoring som lyfter fram läpparna. Ibland förlorar läpparna volym med åren och läppstiftet kan rinna ut i rynkor runt munnen.

Restylane Vital Light som är tunnast och Restylane Vital som är näst tunnast används för hudföryngring och ger huden fukt och volym. De passar för yngre hud och verkar som en hudkräm inifrån genom att hålla fuktigheten i huden konstant. De passar också för tunn rynkig hud och för hals, urringning och handryggar.

Restylane och Restylane Perlane är två lite mer tjockflytande varianter som används för behandling av rynkor och veck och för läppförstoring. Vanliga veck och rynkor som behandlas med Restylane och Restylane Perlane är argrynkan i pannan och nasolabialvecken (vecken från näsan ner mot sidorna av munnen). Man kan också behandla ärr, acneärr, forma näsan och konturera ansiktet med dessa.

Restylane Lipp är framtagen speciellt för att passa i läpparna som är mjuka och rör sig mycket. Den ger mycket naturliga, fylliga och större läppar och sitter längre i läpparna än någon annan av varianterna.

Boka tid

Botulinumtoxin Botox/Azzalure

Botoxbehandling Det muskelavslappnade medlet botulinimtoxin blockerar impulsen från nerven till ansiktsmuskler som orsakar linjer och rynkor. När dessa muskler är behandlade kan de inte användas längre och rynkor och veck reduceras eller försvinner helt. Medlet är välbeprövat och godkänt som läkemedel.

Vad behandlas?
Rynkan mellan ögonbrynen, de horisontala rynkorna i pannan, kråksparkar runt ögonen, ögonbrynslyft samt sura mungipor är partier som vi behandlar med muskelavslappnade medel.

Hur går en behandling till?
De partier som ska behandlas markeras först med märkpenna, därefter injicerasmedlet med en tunn nål i de markerade partierna. Behandlingen tar inte mer än 15-20 minuter.

Efter behandlingen:
Det som kan synas efter behandlingen är en mild tillfällig rodnad. En del kan få en lätt huvudvärk och/eller ömhet det första dagarna men i övrigt är behandlingen inte märkbar. Effekten kommer efter två till fjorton dagar. Effekten kan vara mellan tre till sex månader. Hållbarheten är individuell.

Biverkningar:
Biverkningar av muskelavslappnade medel är ovanliga. I sällsynta fall kan det orsaka en svaghet i närliggande muskler och en viss asymmetri kan ses. Eventuella biverkningar är övergående.

Boka tid

Sclerosering av kärl

Injektionsbehandling av ådernät och kärlbristningar på benen, microsclerosering.

Störande ytliga ådernät och kärlbristningar på benen beror på en ärftlig benägenhet. Inuti blodkärlen finns klaffar och om de inte håller tätt ansamlas en ökad mängd blod i benen. Blodkärlen blir tjocka och slingriga och kan utvecklas till åderbråck. Inte sällan uppkommer åderbråck i samband med graviditet då man har ett ökat tryck i benens ådernät. Man kan också få kärlbristningar och tunnare ådernät på benen som beroende på tjocklek är röda eller blå i färgen. De kallas också telangiektasier, och behöver inte ha något samband med åderbråck.

Med en mycket tunn nål sprutas en lösning in som får kärlet att skrumpna och försvinna. Microscleroseringslösningen innehåller läkemedlet Aethoxysclerol . Microsclerosering är ett hantverk där behandlarens skicklighet, utbildning och erfarenhet spelar stor roll. Injektionsbehandlingen känns ytterst lite när den utförs korrekt. Vi har många års erfarenhet av dessa injektionsbehandlingar.

Vid injektionsbehandling av ådernät och kärlbristningar behövs inga särskilda bandage efter behandlingen. Däremot avråder vi från kraftfull motion och från bastubad i 4-5 dagar efter behandlingen av kärlbristningar och ådernät. Liksom för åderbråck så kan man få övergående blåmärken första veckan när man sprutbehandlar ådernät. De flesta kärlbristningarna och ådernäten brukar försvinna inom 4-6 veckor efter injektionsbehandlingen, men om man har rikligt med kärbristningar kan fler sprutbehandlingar än en behövas. Microsclerosering av ådernät ger inga stora obehag.

Boka tid